Ken je het gevoel, dat je na een lange intensieve werkdag toch energie over hebt? Of merk jij dat je regelmatig uitgeblust op de bank ploft? Het zou zomaar kunnen dat het te maken heeft met jouw persoonlijke energielek. Soms ben je even niet de beste versie van jezelf, maar hoe kan dat?

Nature versus nurture

Wanneer we het hebben over de beste versie van jezelf, gaat het erover dat jij leeft vanuit je voorkeur en je kracht, je blijft dichtbij jezelf. Soms denk je dat je dat doet, alleen ben je toch bekaf. Je hebt de dag doorgebracht op de kwaliteiten die je jezelf hebt aangeleerd, omdat ze je in het verleden nodig hebt gehad. Dit zijn echter niet je kwaliteiten die je van nature bezit.

Het gedrag wat in ons zit, je eigen hardware, noemen we ‘nature’. Daarnaast noemen we het aangeleerde gedrag ‘nurture’. Het aangeleerde gedrag hebben we in het leven nodig gehad om te overleven en gebruiken we dagelijks. Je aangeleerde kwaliteiten zijn zeker van toegevoegde waarde en zullen ook niet altijd een energielek veroorzaken. Deze kwaliteiten kunnen mogelijk vervormen wanneer je onder druk staat, waardoor je het mogelijk aan het einde van de dag ervaart als lekkage.  Hoe weet je nu wat je nature en nurture kwaliteiten zijn?

Durf jij je lekkage te dichten?

Wij dagen je uit om je naar jezelf te kijken, te voelen en te ervaren. Alleen dan weet je wanneer mogelijke lekkages om de hoek komen kijken en hoe je hier mee om kunt gaan. Op een liefdevolle manier de confrontatie met je eigen ik aangaan.

Vanuit OffCourse willen we je bewust laten worden wat jouw kwaliteiten zijn, maar ook inzicht geven in jouw mogelijke energielek(ken). Maak op onze website kennis met ons team en ons trainingsaanbod. Neem bij vragen vrijblijvend contact met ons op.

We hebben allemaal wel eens een pittige dag, maar hoeveel is het jou waard om volgetankt thuis te komen?