Frequent fluctuerend verzuim

Het werkvermogen van medewerkers en jouzelf fluctueert. Onder werkvermogen verstaan we de mate van het vermogen om je taken uit te voeren. Deze mate kan verschillen per week, dag of zelfs uur. Denk aan situaties als: wanneer je slecht geslapen hebt dan is gedurende de dag je werkvermogen wat lager door vermoeidheid. Maar kom je net uit een pittig overleg met conflicten dan kan dat in het volgende uur effect hebben op je werkvermogen. Als je op de top van je werkvermogen zit kan je dat herkennen door energiek thuis te komen na een hele leuke dag op werk. Je voelt je van waarde, fit en je bent tevreden met de kwaliteit die je geleverd hebt. De onder grens herken je wanneer je de taken niet naar behoren kan uitoefenen, je futloos thuis komt, geen plezier meer in je werk beleefd. Dit heeft effect op je algehele gezondheid en zal wellicht kunnen resulteren in verzuim.

Werkvermogen schommelt en dat moeten we normaliseren. Veel organisaties zien werkvermogen als iets stabiels wat in balans moet zijn. Als leidinggevende en medewerker zou je samen kunnen gaan kijken waarom het fluctueert en wanneer dit frequent is, wat er hier achter schuilt en wat er voor nodig is om uit het frequent te komen en duurzaam inzetbaar te blijven.

Denk bij deze training aan zorggesprekken op het gebied van frequent verzuim en de duurzame inzetbaarheid in de toekomst.

Doelgroep: leidinggevenden, HR

Leerdoel: Duurzaamheidsvraagstukken kunnen oplossen met het oog op de duurzame inzetbaarheid wanneer het werkvermogen sterk fluctueert.

Duur: 5 uur

Investering: vanaf €2495,-