Ontwikkeling ontstaat niet door simpelweg op te staan nadat je gevallen bent en dan gelijk weer door te gaan. Ontwikkeling ontstaat pas wanneer je durft om te kijken, te zien hoe ver je al gekomen bent, je bewust bent van de keuzes op het pad die hebben geleid tot dit punt. Durf jezelf te bevragen of dit pad wel bij je past. Of staar je blind naar een onzichtbaar eindpunt. Het vergt moed en een beetje hulp om vervolgens keihard naar rechts te rennen wanneer een ander blind door zou gaan op hetzelfde pad.

Ga OffCourse!

Wij verzorgen training en ontwikkeling op persoonlijk vlak! Ons label is voortgekomen uit een behoefte van klanten. Onze oorsprong ligt bij paraDIGMA groep als trainingscentrum voor collega’s die een stap verder willen zetten in hun ontwikkeling en voor de aansluiting in het inwerktraject. Vanuit daar zijn diverse trainingen ontstaan die we bieden aan organisaties.

Alles wat je aandacht geeft groeit, maar moet je het wel laten groeien?

Ontwikkeling is het fundament voor ons als mens en dus als organisatie. Vanaf het moment dat we geboren worden, staat alles in het teken van ontwikkeling. Dit heeft veel raakvlakken met opvoeden. Opvoeden is natuurlijk onze eerste aanraking met persoonlijke ontwikkeling en liefdevol en heel enthousiast duwen onze ouders ons in hokjes die misschien passen. Hierdoor leren we omgaan met situaties die jou als mens wellicht helemaal niet passen maar wel nodig waren tijdens de opvoeding. Hetzelfde gebeurt op school; ben je goed in taal maar slecht in rekenen? Dan wordt er gezegd dat je meer aandacht moet geven aan rekenen. Bij OffCourse denken wij hier anders over. Als iemand goed is in het vak taal geloven wij in uitbreiding en verdieping van je persoonlijke talent, dat rekenen erbij hoort is een feit, maar zorg dan alleen  dan voor een voldoende en streef niet naar perfectie voor een aspect wat je minder ligt. Dat we blijven groeien en leren als mens, is vanzelfsprekend tot het moment dat we ons diploma hebben. Want dan zijn we ineens gevormd en verlicht en kennen we onszelf door en door, toch? Hoe vaak stellen mensen zich voor aan de hand van hun beroep? “Hoi ik ben Maarten en ik ben accountant.” Tip: kijk ook eens hoe het team van OffCourse zichzelf voorstelt.

Het moment dat ons werkende leven begint, kenmerkt ook het moment om de toegevoegde waarde van jezelf te ontdekken voor de organisatie waarvoor je werkt. Wie ben ik nou eigenlijk? Wat kan ik hier betekenen? En net zoals alle leermeesters uit onze jeugd heeft een organisatie veel invloed op de vorming en ontwikkeling van de mensen, geef hier aandacht aan op de juiste manier.

Volg je het gebaande pad of het pad dat het beste bij jou past?

Wij geloven niet in het trainen van simpelweg vaardigheden, wij kijken liever naar wat de persoon of de organisatie nodig heeft om te ontwikkelen.  OffCourse bestaat uit een jong en snelgroeiend team, gekenmerkt door persoonlijke aandacht voor een ander en lef! Wij schuwen niet van het eerlijke advies om bij te dragen aan de ontwikkeling. Hierbij bieden we ondersteunende technieken aan zoals gesprekstechnieken, motiverende gespreksvoering, coaching vaardigheden en vergeet niet onze unieke kijk op verzuim die we graag delen in onze verzuimtrainingen. Maak op onze website kennis met ons team en ons trainingsaanbod. Neem bij vragen vrijblijvend contact met ons op.

Dat we vallen is een gegeven. Hoe we weer opstaan, heb je zelf in de hand.