OFFCOURSE '23-41 banner 1

Welkom op offcourse.nl

Training Leiderschap

Goed leiderschap is gebaseerd op vier fundamentele aspecten van een organisatie:  de menselijke maat, zakelijkheid, innovatiestrategie en duurzaamheid. Op basis van deze fundamenten biedt OffCourse het leiderschapstraject aan: een traject dat inzicht geeft in de persoonlijke kwaliteiten en valkuilen en welke invloed hebben op jouw rol als leidinggevende. Dit traject is opgedeeld in vier samenhangende modules:  

Module 1 de menselijke maat

Je ontwikkelt een betere organisatie wanneer je de mensen laat ontwikkelen. Een organisatie aansturen gaat in de basis over de mensen met wie je werkt en hoe je de sociale maat waarborgt. Tijdens deze module kijken we naar de sociale communicatie en de culture aspecten binnen het leiderschap. Dit is van grote invloed op de mensen die aangestuurd worden en dus van invloed op een gezonde organisatiecultuur. Aandacht voor de mens betekent dat je bewust bent van je eigen valkuilen en die van de ander, dat je hierop kan anticiperen en kan faciliteren in de ontwikkeling. Immers draagt werken bij aan de persoonlijke groei en hierdoor zitten medewerkers lekker in hun vel. Oog voor de menselijke maat levert ook concrete resultaten op: meer werkgeluk op de vloer, minder verzuim en meer betrokkenheid in het kader van binden en boeien.

Module 2 Zakelijkheid

Zonder een deugdelijk verdienmodel kan een organisatie niet bestaan. Resultaten behalen is nodig voor het voortbestaan van een organisatie. De vraag is welke resultaten jij als leider na wilt streven. Wanneer is jouw team of organisatie succesvol? Dit kan je duiden in kernwaarden. Zijn het concrete cijfers vertaald in omzet? Of wanneer al je klanten tevreden zijn? In deze module kijken we naar jouw unieke kernwaarden die je om kunt zetten in succes. Weten waar je waarde aan hecht is pas het begin, want verantwoordelijkheid komt dan om de hoek kijken. Hoe jij omgaat met verantwoordelijkheid is leidend voor jouw leiderschap. Draag je op intuïtieve wijze de consequenties van je keuzes of drukt verantwoordelijkheid zwaar op je schouders? Ontdek tijdens deze module hoe jouw leiderschap vorm krijgt.

Module 3 Innovatiestrategie

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Het vergt beslissers die niet bang zijn om keuzes te maken om een goede strategie te bepalen voor een organisatie. Een beslisser kan keuzes maken op basis van gevoel en is daarin oordeelvaardig en besluitvaardig. Of een beslisser maakt keuzes op rationele logica en bedenkt manieren om te vernieuwen. Kritisch durven te reflecteren op jezelf en de organisatie is een onmisbaar aspect in leiderschap. Zo daag je jezelf en de organisatie uit om vernieuwend te zijn en te blijven.

Module 4 Duurzaamheid

Voor een organisatie is duurzaamheid van groot belang. De organisatie moet immers jaren nog relevant zijn en kunnen ontwikkelen. Duurzaamheid gaat vaak over kwaliteit en groei, de kwaliteit van de diensten of producten moet op orde zijn en zelfs verbeteren met de tijd. De organisatie moet aan de andere kant ook flinke groei doormaken. Maar hoe gaan deze twee aspecten nou samen? Kwaliteit is een factor die tijd en nauwkeurig onderzoek vergt. Groei is een factor die het liefste - zo snel mogelijk - toekomstige doelen behaalt. Tijdens deze module staan we ook stil bij jouw unieke kwaliteit die bijdraagt aan de toekomstige groei van jezelf en de organisatie.

Wilt u meer informatie?

Onze trainingen

Volg je het gebaande pad of volg je het pad wat jou het beste past?